Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

6 βιβλία που θα γίνουν ταινίες προσεχώς


Παρακάτω θα βρείτε 6 τίτλους βιβλίων των οποίων οι κινηματογραφικές διασκευές θα κάνουν την εμφάνιση τους στις αίθουσες τους προσεχείς μήνες.

Gone girl/Το κορίτσι που εξαφανίστηκε*, της Τζίλιαν Φλιν.

 

Ο Μπεν Άφλεκ πρωταγωνιστεί στο Gone girl
Ο Νικ και η Έιμι, με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου του γάμου τους, σχεδιάζουν να περάσουν μερικές μέρες στις όχθες του ποταμού Μισισίπι. Ξαφνικά, την ίδια εκείνη μέρα, η Έιμι εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της. Ξεκινά μια αστυνομική έρευνα που "σημαδεύει" το σύζυγο της Νικ ως τον κύριο ύποπτο της εξαφάνισης. Η βραβευμένη δεξιοτέχνισσα του είδους Τζίλιαν Φλιν, της οποίας τα βιβλία έχουν γίνει ευπώλητα σε πολλές χώρες, έχει καταφέρει στο ψυχολογικό της θρίλερ Gone girl να αποτυπώσει την ατμόσφαιρα που λατρεύουν οι φανατικοί της τηλεοπτικής σειράς Νόμος και Τάξη. Στην χώρα μας κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, άλλα δυο ευπώλητα της αμερικανίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως, τα Αιχμηρά αντικείμενα (Sharp objects) και Σκοτεινός τόπος (Dark places) από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Την κινηματογραφική διασκευή του Gone girl θα σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ ο οποίος έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, τα θρίλερ Seven, Το Παιχνίδι (The Game), Fight Club και Δωμάτιο Πανικού (Panic Room), όλα με τεράστια εμπορική επιτυχία παγκοσμίως. Το Gone girl αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον προσεχή Δεκέμβρη.

The best of me, του Νίκολας Σπαρκς

 

Οι αξέχαστοι έρωτες και μεγάλες τραγωδίες, πάντα με μια γερή δόση μελοδραματισμού, των βιβλίων του αμερικάνου συγγραφέα είναι φυσικό να αποτελούν ένα πρώτης τάξεως υλικό για τα χολιγουντιανά στούντιος. Το μυθιστόρημα The best of me που διηγείται την ιστορία δυο ερωτευμένων που επιστρέφουν στη γενέτειρα τους για το ύστατο αντίο σε έναν παλιόφίλο, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το βιβλίο δεν έχει κυκλοφορήσει στην χώρα μας, εν αντιθέσει με άλλα μυθιστορήματα του Σπαρκς όπως τα Είμαι ερωτευμένος (The notebook), Ένας απρόσμενος έρωτας (A walk to remember) και Χαμένες αγάπες (Message in a bottle). Την κινηματογραφική διασκευή του The best of me έχει αναλάβει ο Μάικλ Χόφμαν (Ο τελευταίος σταθμός, 2009) και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

The Yellow Birds/Κίτρινη κορδέλα**,του Κέβιν Πάουερς

 

Βασισμένο στην ίδια την εμπειρία του συγγραφέα ως βετεράνου πολέμου, η Κίτρινη κορδέλα του Κέβιν Πάουερς μας διηγείται την ιστορία δυο νέων στρατιωτών στον πόλεμο του Ιράκ. Το βιβλίο αναπαράγει την πιο ωμή πλευρά του πολέμου, προκαλώντας προβληματισμούς σχετικούς με το αν και τι αποκομίζουν οι χώρες που μπλέκονται σε τέτοιες περιπέτειες. Η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Ντέιβιντ Λόουρι (Μείνε δίπλα μου), βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προ-παραγωγής και προ διμήνου ανακοινώθηκε ότι ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερπατς, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Sherlock,  θα είναι ο βασικός της πρωταγωνιστής.


Blonde/ Η ξανθιά***, της Τζόις Κάρολ Όουτς

 

Αν και δεν πρόκειται για βιογραφία της Μέριλυν Μονρόε, το μυθιστόρημα της αμερικανίδας συγγραφέως μας διηγείται την ιστορία της εκκεντρικής ξανθιάς που διάβαζε Τζέιμς Τζόυς και κοιμόταν φορώντας μονάχα λίγες σταγόνες από Chanel No. 5. Όπως ήδη αναφέρθηκε, το βιβλίο δεν αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο της ξανθιάς-φαινόμενο του προηγούμενου αιώνα, μιας και περιέχει πολλά στοιχεία μυθοπλασίας. Η Τζόις Κάρολ Όουτς είναι από τις πλέον πολυσχιδείς συγγραφείς -παγκοσμίως- με μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και θεατρικά έργα της να έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα. Πολυβραβευμένη, έχει προταθεί δυο φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η Τζέσικα Τσάστεν, για την οποία φημολογείται επίσης ότι θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά True Detective της νέας σεζόν, θα ενσαρκώσει το απόλυτο sex symbol του κινηματογράφου του 20ου αιώνα.

Le voyage d'Hector ou la recherche du bonheur /Hector and the Search for Happiness/ Το ταξίδι του Έκτορα : Οι δρόμοι της ευτυχίας****, του Φρανσουά Λελόρ

 

Τις τελευταίες δεκαετίας έχουν γίνει πια συνήθεια τα βιβλία ψυχολόγων με αυτό-αναφορές στην ίδια την επιστήμη τους. Έτσι, το μυθιστόρημα του γάλλου ψυχολόγου Φρανσουά Λελόρ, μας διηγείται την ιστορία του Έκτορα, ενός ψυχολόγου που ταξιδεύει ανά τον κόσμο αναζητώντας μικρές μυστικές συνταγές που θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στην ευτυχία… Το μυθιστόρημα έγινε μεγάλη επιτυχία σε Γαλλία και Γερμανία. Η κινηματογραφική του διασκευή θα σκηνοθετηθεί από τον Πήτερ Τσέλσομ (Χορεύετε;), με πρωταγωνιστές τους Σάιμον Πεγκ και Ρόζαμουντ Πάικ, και αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο.


This is where Ι leave you, του Τζόναθαν Τρόπερ

 

Ο θάνατος της "κολώνας" της οικογένειας Φόξμαν αφήνει να ξεδιπλωθούν διασκεδαστικές καταστάσεις που φέρνουν στην επιφάνεια μυστικά και παλιά πάθη της ασυνήθιστης οικογένειας. Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος, Τζόναθαν Τρόπερ, είναι και ο σεναριογράφος της ταινίας η οποία θα κάνει την εμφάνιση της γύρω στο Σεπτέμβρη, με τους Ρόουζ Μπερν, Τίνα Φέι και Τζέισον Μπέιτμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.






Πηγή: http://www.mascultura.com.mx/listas_libros_de_pelicula



* Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (2012)
** Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (2013)
*** Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη (2001)
**** Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός (2005)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου